Novosti


12.11.2017. - Novo!
Senzorijum

Centar za korektivnu gimnastiku pruža usluge i u samom centru grada.

Možete nas naći u blizini hale Pionir, na adresi Bul. Despota Stefana 124/I/4, 11000 Beograd

Mob: +381 (0)64 267 2238

Mob: +381 (0)69 267 2238


28.12.2015. - Novo!
Koučing priprema za porođaj
Priprema za porođaj

Pored važnih informacija o fiziologiji trudnoće i porođaja, budućim mamama danas su na raspolaganju i efikasne koučing tehnike kojima se prevazilaze razna emotivna stanja koja su česta u trudnoći - strahovi, stres, nervoza, ali i nesanica, povećana briga...

Sve naučene tehnike se kasnije mogu primeniti u bilo kojoj životnoj situaciji, kada je potrebno biti u tzv. OK stanju, sa pozitivnim emocijama, oslobođeni stresa, tenzije, strepnje... Mogućnost individualnog rada i/ili u malim grupama.

Sesije i radionice vodi: Dragana Aleksić, sertifikovani Wingwave kouč, PCM ekspert (Process Communication Model), NLP Master.

Dodatne informacije na: 069 11 92 851

Saznajte više o Koučing pripremi za porođaj


28.09.2015. - Novo u Centru!
IAIM - obuka roditelja za masažu beba
IAIM

U Centru za korektivnu gimnastiku, licencirani instruktori (CIMI) www.iaimsrbija.com sprovode jedinstveni program obuke roditelja Međunarodne asocijacije za masažu beba IAIM (www.iaim.net), gde roditelji uče kako da masiraju svoje bebe dok im instruktori pokazuju pokrete na lutkama.

Obuka roditelja za masažu beba počinje u utorak 29.09. u 17:30h u Knez Miletinoj 26.

Za detalje se možete obratiti putem telefona 011/74-34-921 ili 064/26-72-238 ili prartite najave grupnih obuka na našoj Facebook stranici.

Saznajte više o IAIM obuci roditelja za masažu beba


21.05.2015. - Novo!
Centar za korektivnu gimnastiku na Beogradskom prolećnom festivalu
Prolećni festival

Centar za korektivnu gimnastiku sprovodi posebno osmišljene programe za razvoj motorike i prevenciju deformiteta stopala i kičme kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

Pozivamo roditelje i decu da nam se 26.05.2015. u 18h pridruže na Minicity dečjem festivalu i da zajedno sa nama vežbaju na aktivan i zabavan način, kako bi bili fizički spretni i mentalno opušteni.

Više informacija na www.minicity.rs


06.02.2015. - Novo!
Novi diskovi sa filmovima za korekciju deformiteta

U tekstu poruke navedite Vašu adresu na koju želite da Vam film bude isporučen, kao i broj telefona (nepohodan radi isporuke).
Ne menjati 'subject' poruke. CD će Vam biti isporučen poštom, plaćanje je pouzećem. U cenu filma nisu uračunati troškovi dostave.


14.11.2014. - Novo u Centru!
Aleksander tehnika za trudnice
Aleksander tehnika

Aleksander tehnika je psiho-fizički proces re-edukacije tela: zaustavljanjem automatskih, naviknutih reakcija, omogućavamo eliminaciju starih navika i pogrešnu upotrebu tela. Fokusom na čulno razumevanje - doživljavanje telesnih položaja, činimo napredak u smeru nama svrsishodnijeg korišćenja tela.

Seminari Aleksander tehnike za trudnice predstavljaju psihofizičku pripremu za telesne promene koje se dešavaju u periodu trudnoće. Profesorka Jović će na radionici predstaviti način na koji Aleksander tehnika osposobljava trudnice da prepoznaju i da se brzo prilagode novonastalim promenama.

Vežbe održavaju ponedeljkom i četvrtkom od 11-12:30h u Knez Miletinoj 26.

Saznajte više o Aleksander tehnici za trudnice


09.11.2014. - Novo!
Aktuelna dešavanja u Centru za korektivnu gimnastiku

O aktuelnim dešavanjima u Centru za korektivnu gimnastiku (radionice za bebe, decu predškolskog i školskog uzrasta sa fizioterapeutom, psihologom, logopedom, edukacijama roditelja sa pedagogom, BabySigns...) i našim aktivnostima (radionice u Minicity-ju, IAIM u Afejapediatric, Dečiji sajmovi...) informišite se na našoj Fb stranici.


07.07.2014. - “Znakovanje”
Naučite znakovni jezik beba
Znaovanje

Baby Signs© program uči decu jednostavne i lako primenjive znakove koji im omogućavaju da komuniciraju sa roditeljima i drugim osobama koje se brinu o njima. Deca imaju prirodnu želju za komunikacijom sa svojom okolinom, a posebno nakon što otkriju alat kojim će to moći da rade sa lakoćom. Istraživanja su pokazala da deca koja se koriste znakovima češće “razgovaraju” sa roditeljima u odnosu na decu koja ne koriste znakove. Sposobnost komunikacije takođe pomaže rastu samopoštovanja i lakšem uspostavljanju kontakta s okolinom.

Deca koja koriste znakove mogu nam reći šta im je potrebno, šta osećaju, a najfascinantnija je činjenica da to čine pre nego što mogu da govore!

Obuka je u subotu 12. Jula 2014, u Knez Miletinoj 26.

9 – 11h Obuka roditelja (bez dece) + startni set (dvd, slikovnice) 4700din
11 – 12h Radionica u kojoj učestvuju zajedno roditelji I deca (6 radionica, subotom 11-12h + Znakujmo zajedno set - dvd, slikovnice) 7000din

Prijavljivanje je obavezno zbog ograničenog broja mesta.

Kontakt osoba Snežana Milanović 064 267 22 38

Saznajte više o znakovnom jeziku beba


20.06.2014. - Novo!
Grupne vežbe za vrat i leđa za muškarce i žene
Vežbe za vrat i leđa

Bolovi u vratu i leđima najčešće nastaju kao posledica degenerativnih oboljenja kičmenog stuba. Najčešća lokalizacija degenerativnih promena je u cervikalnom (vratu) i lumbalnom (krstima) segmentu kičmenog stuba.

Jedini način da se na duži rok reše problemi sa vratnim delom kičme i leđima jeste preventivno i redovno izvođenje vežbi. Vežbe se rade sa ciljem povećanja pokretljivosti kičme, jačanja leđne i trbušne muskulature i dubokih slojeva mišića, stabilizatora kičmenog stuba.

Saznajte više o grupnim vežbama za vrat i leđa


14.06.2014. - Novo!
KMT - tehnika manuelne terapije
KMT

KMT je manuelna tehnika koja predstavlja jedan nov pristup posmatranja ljudskog tela, analize direktne povezanosti posture tela (kosti, zglobovi, mišici) i emocija.

Tretman predstavlja izvođenje određenih hvatova na telu i spoj je našeg anatomskog poznavanja ljudskog tela na čiju formu i strukturu pored nasledne osnove u najvećoj meri utiču i naše emocije. U stvari naša anatomija, struktura i postura je ogledalo našeg ponašanja, svaki naš telesni oblik je posledica naših osećanja, misli i fizičkih aktivnost to jest načina života.

Saznajte više o KMT terapiji


05.06.2014. - Novo u Centru!
Yumeiho masaža
Yumeiho masaža

Yumeiho ili specijalna orjentalna božanstvena masaža je manuelna tehnika japanskog autora Masayuki Saionjia.

Ova opšta masaža se bazira na tri osnovna hvata: gnječenju, istezanju mišića i vraćanju tj. reponiranju zglobova koji su minimalno dislocirani.

Saznajte više o Yumeiho masaži