Zimski kamp korektivne gimnastike 2008.

Zimski kamp

Nakon uspešno organizovanog letnjeg, krenuli smo na zimski kamp korektivne gimnastike u Ivanjicu 8. 1. 2008. sa klubom korektivne gimnastike Korak iz Subotice (detalje o sadržaju i akreditaciji možete videti u tekstu o letnjem kampu 2007).

Ivanjica je vazdušna banja na nadmorskoj visini od 468m, 220km južno od Beograda u dolini reke Moravice na kojoj se nalazi jedinstveni vodopad i hidrocentrala. Smeštaj je bio u Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju, www.zavodivanjica.rs u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilom. U Zavodu koji je mnogima poznat kao Anemija, pre svega zbog povoljne klime, zdrave hrane i medicinske rehabilitacije, organizovano se sprovode pripreme sportskih ekipa i programi rekreativne nastave za decu.

Nama su kao i njima na raspolaganju bila svi sadržaji, sistematski lekarski pregledi, sala za vežbanje i zatvoreni bazen. Pored organizovanih šetnji i obilaska Ivanjice i okoline sa vodičem i sami smo koristili svaki slobodan trenutak za boravak na snegu.

Zimski kamp

Nakon doručka vežbali smo u sali od 9h do 10h, a onda do ručka išli u šetnju koju smo koristili za vežbe disanja. Posle po podnevnog odmora ponovo smo vežbali od 16h do 17h i nakon toga išli u bazen do 18h gde je nekolicina dece ovladala plivanjem. Zahvaljujemo se našoj novoj saradnici defektologu i učitelju plivanja Dragani Nikolić iz Kruševca koja nam je pomogla svojim stručnim savetima kada je plivanje u pitanju za vreme kratkog boravka sa nama. Nadamo se da će nam se sa svojom grupom dece pridružiti na leto.

Dan se završavao večernjom šetnjom i odlaskom u diskoteku kao i druženjem sa decom koja su boravila u Zavodu. Nedelju dana je brzo prošlo i svi smo poželeli da što pre dođe leto kako bi smo se pononovo družili i vežbali zajedno. Klub Korak već priprema ponudu koja će uskoro biti postavljena na našem sajtu. Pozivamo sve roditelje i decu koja žele da kvalitetno provedu deo letnjeg raspusta da nam se pridruže.