Maska za telo Chocomint

Maska za telo Chocomint

Maska za telo chocomint je maska za regeneraciju suve i dehidrirane kože. Posebno se efikasno pokazala u nezi kože oštećene suncem ili prekomernom upotrebom solarijuma. Povećava elastičnost kože, vraća joj vlagu i štiti od spoljašnjih uticaja i gubitka vode. Prijatna aroma čokolade podstiče lučenje endorfina koji daju osećaj sreće. Prijatan miris i čokoladni izgled Chocomint maske ima anti-stressni efekat pa se nakon trtmana osećate opušteno i osveženo.

Aktivni sastojci maske:
  • Kakaov maslac - vlaži kožu i sprečava njeno isušivanje, štiti od spoljašnjih uticaja i povećava elastičnost kože.
  • Maslac karite - sadrži visoku koncentraciju nezasićenih masnih kiselina koje obnavljaju ćelije te tako smanjuju bore i štite od preranog starenja.
  • Ekstrakt kakaovca - sadrži minerale (magnezijum, cink), vitamine (A,B,E), teobromin koji ima lipolitički efekat (sagorevanje masti u telu) pri odstranjivanju toksina iz tela.
  • Ekstrat kokosa - vlaži i smiruje iritiranu kožu čineći je nežnom i glatkom.
  • Eterično ulje paprene metvice (Nana) - osvežava, stimuliše i povećava cirkulaciju. Pomaže kod detoksikacije jer podstiče razmenu i vezivanje vode u vezivnom tkivu.

Nakon pilinga kože Chocomint maska zagrejana na 35 stepeni može da se stavi na čitavo telo, leđa, samo na ruke ili noge. Nanosi se pokretima lagane masaže i na kraju obavije folijom, pokrije i ostavi da deluje 20 minuta. Nakon toga se preostali deo maske masažom u trajanju 10 do 15 minuta u potpunosti utrlja u kožu bademovim uljem.

Neposredno nakon nanošenja maske oseća se lagano hlađenje što je efekat Paprene metvice (nane). Kasnije se oseća prijatna toplina zbog sinergičnog delovanja aktivnih sastojaka Chocomint maske.