STYX program

BODYWRAPPING - umotavanje tela

STYX program

Austrijska firma STYX od 1965. godine spada u vodeće svetske proizvođače eteričnih ulja. Nakon desetogodišnjeg istraživanja u oblasti lečenja kože i oblikovanja tela proizvedena je kolekcija Aromaderm koja predstavlja jedinstven metod u eliminaciji celulita, strija i masnih naslaga. Kolekcija se sastoji od 35 koncentrovanih eteričnih ulja koja se u različitim koncentracijama u međusobnom odnosu nalaze u četiri tipa gela (soft, medium, strong i extra) i kreme sa Aloja verom. Proizvodi su bez konzervansa, aditiva i veštačkih aroma i hemijskih supstanci. Ne izazivaju alergije jer su biljke koje ulaze u sastav preparata (neke od njih su cimet, ruzmarin, kamfor, eukaliptus, arnika, makadamija orah i dr.) homeopatski raspoređene, pa ako je klijent preosetljiv na neku od biljaka, druga biljka iz sastava gela to ublažava. Većina ovih biljaka ima efekat hlađenja kože što dovodi do ubrzanja cirkulacije jer se organizam brani mehanizmom termoregulacije.

Tretman se sprovodi Bodywraping metodom, umotavanjem ili bandažiranjem specijalnom strech folijom preko odgovarajućeg Cello gela u cilju dobijanja željenog oblika tela. Umotavanjem eterična ulja iz gelova prodiru duboko u tkivo dovodeći do smanjenja međućelijskih prostora što kožu čini glatkom, zdravijom i zategnutijom sa manje uočljivim strijama. Podstiče se kapilarna cirkulacija, pozitivna kompresija deluje na smanjenje otoka, a toksini se ubrzano eliminišu aktiviranjem limfnih puteva. Pored poboljšanja cirkulacije, jačaju se zidovi krvnih sudova jer folija daje efekat medicinskih čarapa i većina biljaka koje ulaze u sastav gelova takođe utiče na njihovo jačanje.

Rezultati su vidljivi već nakon prvog, preporuka je da se uradi serija od 10 tretmana koji se rade svakog drugog dana, a maksimalno do željenog efekta, čvrstog, zategnutog i oblikovanog tela. Kasnije se može raditi održavanje mesečno ili serija tretmana u proleće za detoksikaciju organizma. Tretman se može primeniti i kod izuzetno mladih osoba, može da se tretira celo telo (stomak, noge, ruke, grudi). Za brže postizanje efekata koristi se termo ćebe koje greje do 42 stepena C (ova temperatura ne deluje negativno na proširene vene i kapilare već samo pospešuje dejstvo biljaka blagim zagrevanjem). Tretman traje 60 min i na kraju se nanosi krema sa Aloe verom koja koži daje glatkoću i zategnutost i može se koristiti kod kuće za produženu negu.

Maska za telo Chocomint povećava elastičnost kože, vraća joj vlagu i štiti od spoljašnjih uticaja i gubitka vode. Prijatna aroma čokolade podstiče lučenje endorfina koji daju osećaj sreće. Izuzetan miris i čokoladni izgled Chocomnint maske ima anti-stressni efekat pa se nakon tretmana osećate opušteno i osveženo. Kao i prethodan tretman i ona može da se primenjuje u trudnoći i nakon porođaja kada je potrebno povratiti hidrataciju i elastičnost kože.

STYX Aromaderm terapija se primenjuje u cilju:
  • eliminacije celulita,
  • redukcije gojaznosti i masnih naslaga,
  • korekcije strija,
  • podmlađivanja i zatezanja kože,
  • regeneracije kože posle dijete i trudnoće (viseći stomak),
  • eliminacije oteklina usled loše cirkulacije i nagomilavanja toksina,
  • jačanja zidova krvnih sudova,
  • smanjenja kapilara,
  • eliminacije osećaja “teških nogu”,
  • kao dopunski tretman nakon rekonstruktivnih hiruških zahvata!!!