Vino terapija

Vino terapija

Tajnu grožđa poznavali su još stari Grci i Rimljani. Savremeni svet počeo je da je otkriva tek nedavno zahvaljujući fenomenu poznatijem kao “francuski paradoks”.

Od Vinove Loze koriste se plodovi, jesenje lišće i semenke. Sadrže kopleks polifenolnih jedinjenja, među kojima je najpoznatiji antocijan. Čuveno je ulje od semenki grožđa. Kada je reč o vinovoj lozi sastojak od izuzetne važnosti je resvaratrol poznat u nauci kao Res. Dokazan je kao antioksidans, antikancerogeni agens i fitoestrogen. Ublažava zapaljenja i opušta krvne sudove što je interesantno u polju dermatologije.

Važna sprega između protiv zapaljenske i antioksidantne aktivnosti opravdava upotrebu Resa kao nanovijeg sastojka u kozmetičkim tretmanima za zaštitu i borbu protiv starenja kože i celulita poznatim kao tretman VINOTERAPIJA. Ovim tretmanom poboljšava se mikrocirkulaciju koja hrani kožu i štiti je od vetra, hladnoće, UV zračenja koji dovode do gubitka elastičnosti perifernih krvni sudova i koji ograničavaju dotok kiseonika.

AROMATERAPIJA uljem od semena grožđa je blaga, malo slatka i podseća na orahe. Ostavlja sjajan trag na koži, tonira je, blago steže i revitalizuje i može se koristiti za sve vrste kože.

Legenda:
  • Slobodni radikali - reaktivni produkt metaboličkih procesa u organizmu koji dovode do štetne oksidacije u tkivima.
  • Antioksidansi - materije koje nastaju u organizmu ili se unose spolja i blokiraju oksidišuće štetno dejstvo slobodnih radikala.
  • Polifenoli - biljni pigmenti koji deluje kao antioksidansi.
  • Fitoestrogen - biljni estrogen.
  • Antocijan - jedno od polifenolnih jedinjenja.
  • Resvaratrol - jedno od polifenolnih jedinjenja.