Tretmani čokoladom za trudnice

Wellness tretmani preparatima napravljenim sa čokoladom predstavljaju neverovatno iskustvo. Mogu se primenjivati u trudnoći bez bojazni od neželjenih efekata. Pored opuštanja tela i smirivanja uma neverovatan miris čokolade budi sva vaša čula.

Masaža toplom čokoladom

Tretmani čokoladom za trudnice

Masaža toplom čokoladom u hladnim zimskim danima predstavlja poseban užitak. Baza preparata je bademovo ulje koje je toliko blago da se koristi za masažu beba pa se zato koristi i u trudnoći. Ono je lagano i koža ga upija u potpunosti pa nema masnih tagova na odeći. Sa svim svojim sastojcima, mineralima, proteinima, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E i sposobnošću hidratacije daje odmah vidljive efekte nakon masaže. U trudnći je koža izložena brojnim promenama, posebno je ugrožena koža na stomaku zbog prekomernog istezanja. Zato je važna nega adekvatnim preparatima da bi se pre svega sačuvala elastičnost i sprečilo nastajanje strija.

Ši puter duboko prodire u kožu deluje umirujuće i čini je glatkom i vlažnom što je posebno važno u zimskom periodu zbog izlaganja nepovoljnim faktorima, hladnoći i vetru napolju i suvom i zagušljivom vazduhu u zatvorenim prostorijama.

Maska za telo Chocomint

Maska za telo Chocomint povećava elastičnost kože, vraća joj vlagu i štiti od spoljašnjih uticaja i gubitka vode. Prijatna aroma čokolade podstiče lučenje endorfina koji daju osećaj sreće. Izuzetan miris i čokoladni izgled Chocomnint maske ima anti-stressni efekat pa se nakon tretmana osećate opušteno i osveženo. Kao i prethodan tretman i ona može da se primenjuje u trudnoći i nakon porođaja kada je potrebno povratiti hidrataciju i elastičnost kože.

Aktivni sastojci maske su:
  • Kakaov maslac koji vlaži kožu i sprečava njeno isušivanje, štiti od spoljašnjih uticaja i povećava elastičnost kože.
  • Maslac karite sadrži visoku koncentraciju nezasićenih masnih kiselina koje obnavljaju ćelije te tako smanjuju strije i sprečavaju njihovo nastajanje.
  • Ekstrakt kakaovca sadrži minerale (magnezijum, cink), vitamine (A,B,E).
  • Ekstrat kokosa vlaži i smiruje iritiranu kožu čineći je nežnom i glatkom.
  • Eterično ulje paprene metvice (nana) osvežava, stimuliše i povećava cirkulaciju, pomaže kod detoksikacije jer podstiče razmenu i vezivanje vode u vezivnom tkivu.