O Fleksi-baru

Šta je Fleksi-bar?

Fleksi-bar

To je efikasno fizioterapeutsko sredstvo za jačanje mišića trupa i može da se koristi kako za prevenciju tako i za lečenje.

Radi se o štapu dugačkom 150cm koji ima krajeve cilindričnog oblika od prirodnog kaučuka od koga je i drška na sredini. Nakon zamaha specijalna staklena vlakna u štapu svojim vibracijama dovode do reakcije tela – reflektornog naprezanja trupa, reakcije mišića koja svesno ne može da se postigne i to upravo onih koji su odgovorni za pravilno držanje tela, opružača leđa, trbušnih i karličnih.

Svi oni koji se bave vežbanjem bilo da su fizioterapeuti, fitnes instruktori, treneri dobro znaju kako je teško jačati duboke slojeve muskulature koja stabilizuju kičmeni stub i održava ravnotežu snazi velikih površinskih mišića, a upravo ta neravnoteža često dovodi do ozbiljnih problema kao što je diskus hernija ili spondilolisteza. Jačanjem dubokih slojeva mišića, stabilizatora kičmenog stuba optimalno se fiksiraju kičmeni pršljenovi za hrskavičav kotur i u isto vreme se povećava slobodan prostor za spinalne nerve koji tuda prolaze.


Saznajte više o Flexi-baru