Hidratacija

Hidratacija

Pored stručno urađenih tretmana i korišćenja najkvalitetnijih preparata krajnji efekat često nije zadovoljavajući za klijenta, a ni za profesionalca koji je radio ako koža nije hidratisana. To znači da u njoj nema dovoljno vode koja obezbeđuje neophodnu propustljivost. Tako se dešava da skupi i kvalitetni preparati ostanu u površinskom sloju kože bez mogućnosti dubljeg prodiranja.

Prirodan mehanizam hidratacije kože se spontano odvija tako što voda iz dubokih slojeva prelazi u površinske. Ovaj proces je nekada narušen unutrašnjim faktorima, npr. kod pušača, ako ne unosite dovoljne količine vitamina ili po savetu lekara uzimate lekove za izbacivanje tečnosti. Faktori koji utiču na dehidraciju kože mogu biti i spoljašnji, vetar, sunce, hladnoća, pretopao ili klimatizovan prostor u kome boravite.

Sve ovo dovodi do isušivanja kože koja izgleda staro, pojavljuju se bore i strije. Kada na ovakvu kožu stavite anticelulit kremu ili neki drugi preparat on ne može da prodre u dublje slojeve i deluje u punoj meri jer ne sadrži hidrantne sastojke.

Hidratacija kože lica i tela je neophodna procedura u svim tretmanima da bi krajnji efekat bio potpun. Za hidrataciju kože treba koristiti prirodne preparate biljnog porekla koji imaju veliku moć prodiranja da bi i najdublji slojevi kože bili hidrirani.

Mi koristimo maske za hidrataciju kozmetičke kuće Dr Belter jer imaju moć potpune apsorpcije što potvrđuje njihovo prirodno poreklo. Tajna uspešnosti naših tretmana je u primeni odgovarajućih kvalitetnih preparata na dobro hidratisanoj koži.