Masaža toplom čokoladom

Masaža čokoladom

Wellness tretmani preparatima napravljenim sa čokoladom predstavljaju neverovatno iskustvo. Pored opuštanja tela i smirivanja uma neverovatan miris čokolade budi sva naša čula.

Masaža toplom čokoladom u hladnim zimskim danima predstavlja poseban užitak. Baza preparata‚ je bademovo ulje koje je toliko blago da ga za masažu mogu koristiti deca i trudnice. Ono je lagano i koža ga upija u potpunosti pa nema masnih tagova na odeći. Sa svim svojim sastojcima, mineralima, proteinima, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E i sposobnošću hidratacije daje odmah vidljive efekte nakon masaže.

Kakao, glavni sastojak preparata, sadrži polifenole koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih i tako štite kožu od preranog starenja. Sadrži mnoge minerale kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, vitamine kao i ulje badema i aminokiseline neophodne sastojke koji nas održavaju u dobrom zdravlju.

Aminokiseline dovode do stvaranja serotonina hormona sreće i endorfina koji ublažavaju bolove. Ši puter duboko prodirući u kožu deluje umirujuće i čineći je glatkom i vlažnom što je posebno važno u zimskom periodu kada smo izloženi nepovoljnim faktorima, hladnoći i vetru napolju i suvom i zagušljivom vazduhu u zatvorenim prostorijama.